Van der Duijn van Maasdamweg 202 | 3045PE | Rotterdam Maandag-Vrijdag 09:00-21:00 06-48 85 02 11

Over ons

logo

Dermal Medical is een paramedisch kliniek voor huidtherapie. De huidtherapeut is een paramedicus die zelfstandig patiënten met een huidziekte of een beschadigde huid behandeld. Het behandeldoel is de handicap, stoornis of beperking op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Tevens werkt ze samen met huisartsen, dermatologen en plastische chirurgen.
Dermal Medical staat voor professionaliteit, hygiëne en kwalitatieve zorg.
Huidaandoeningen behandelen wij volgens de nieuwste inzichten, hoogwaardige apparatuur en medische producten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier kunnen wij u voorzien van de beste zorg en resultaten.

Deskundigheid, eerlijk advies en persoonlijke aandacht vormen de basis voor een behandeltraject in onze kliniek. We luisteren graag naar uw wensen en behoeften van uw huid. Tijdens de uitgebreide huidanalyse kijken we samen naar de behandelmogelijkheden die het beste passen bij uw huidprobleem.
Iedere huid is uniek en verdient een passend behandelplan op maat. Wij streven ernaar om samen met u een optimaal behandeldoel te bereiken.

U kunt in de kliniek terecht voor verschillende huidaandoeningen zoals acne, oedeem, vaatafwijkingen, littekens na bijvoorbeeld operatie, pigmentafwijkingen, goedaardige huidafwijkingen, spataderen, eczeem, vitiligo, huidverbetering en nog veel meer!

Heeft u een huidprobleem en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de huidtherapeut. Het eerste consult is vrijblijvend en gratis.

U bent van harte welkom op het spreekuur!

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een relatief nieuw beroep. Tot de jaren ’70 konden mensen met huidproblemen alleen bij een dermatoloog of plastisch chirurg terecht. Door de kennis van diverse disciplines te combineren, is het beroep huidtherapie ontstaan.

Huidtherapie is een paramedisch beroep die samenhangt met geneeskunde. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, die is vastgelegd in de Wet beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG, artikel 34). In deze wet zijn regels vastgelegd voor de zorgverlening en beoogt kwaliteitsbevordering van de beroepsuitoefening en patiënten bescherming.

Wat doet de huidtherapeut?

De huidtherapeut behandelt zelfstandig patiënten met een huidziekte of een beschadigde huid, met als doel de handicap, stoornis of beperking (bijvoorbeeld pijn, zwelling e.d.) op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Tevens werkt ze samen met dermatologen, huisartsen en plastische chirurgen.

Erkend beroep

De huidtherapeut heeft een vierjarig HBO opleiding gevolgd en hiermee de titel Bachelor of Health Science behaald. Om de 5 jaar dient de huidtherapeut ervaring en kennis van de huidtherapeut ingediend te worden bij het kwaliteitsregister, waardoor kwalitatieve huidzorg gewaarborgd blijft.

Kwaliteit en veiligheid

De huidtherapeut staat voor kwaliteit. Uw huid is in goede handen en zal altijd op verantwoorde wijze worden behandeld. Daarnaast hanteren wij strikte hygiëne en privacyregels om uw bezoek aan onze praktijk volledig zorgeloos te maken.

Wij blijven voortdurend in ontwikkeling om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen blijven leveren. Om de kennis van nieuwe behandeltechnieken, ontwikkelingen in het veld van de huidtherapeut en kennis van aandoeningen op pijl te houden worden er jaarlijks meerdere congressen en cursussen gevolgd. Zo zijn we altijd op de hoogte en kunnen we uw behandeling tijdig aanpassen waar nodig.

De huidtherapeut bij Dermal Medical is aangesloten bij de NVH en Kwaliteit geregistreerd bij het KP:

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is een beroepsvereniging van de huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid en organiseert bij- en nascholingen voor haar leden.
De beroepsvereniging is tevens aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP) en is vertegenwoordigd in de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wet BIG en Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of de huidtherapeut voldoet aan de opleidingseisen van De Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of de huidtherapeut beschikt over actuele kennis en ervaring. Hierbij worden er regelmatige verplichte nascholingen en cursussen gevolgd om kwaliteit, kennis en kunde op peil te houden. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie.